FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Zelenáč prosí o radu

#1245 08.07.2009 21:02

• kovarzlin
  • Kolemjdoucí

Zelenáč prosí o radu

Zdravim Vas,prosim o radu :

-pred 3tydny jsem si koupil od AirTechu Cessnu s 2,4 kanalovym vysilacem
-nikdy pred tim jsem nelital a ja blb jsem si myslel ze to bude podobne jako na kompu takze let trval asi 10vterin
a letadlo skoncilo na mraky ...polystyren
-odložil jsem jej s tim ze jej slepim az budu trosku zaletany
-druhy tyden jsem si na radu prodavace poridil zacatecnicky model ASW 28 od pelikána rovnez s vysilacem
tentokrat 35MHz.....ten jesem roztriskal jeste ten den o pamatnik v Lidicich...jeste ze to nikdo nevidel...
-jeden chlap co si tam neco kupoval rikal ze to ma uzke kridla na to aby se to dalo lehce uridit zelenacem..a mel pravdu
-minuly tyden jsem si koupil vrtulnik od E-Flite a ten je jeste cely ale neni to ono...chci letat
poradi mi nedko neco lehkeho a mensiho na cem se fakt muzu naucit letat?
mam 2vysilace 4kanaly 2 stridave motory a Regulatory 25A a 40A...serva bych dokoupil pokud by mi nekdo poradil nejaky ARF model abych nemusel kupovat RTF

Letam na zahrade ktera je hned u fotbaloveho hriste+nejake louky, takze prostoru mam dost a cely plac je v doline
kde vetsinu casu byva bezvetri nebo mirny vanek

moc dekuji

Roman

moc dekuji za radu..... moje dcery se mi uz smějí

#1246 08.07.2009 21:32

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Re:Zelenáč prosí o radu

Cessna od Art-Techu není vůbec vhodný éro pro začátečníka i když to tak vypadá. Vím o čem mluvim protože jsem s ní měl taky tu čest. Koupil si jí známej a už ji taky odložil. Je to hrozně těžký a rychlý éro který musíš neustále řídit. O kvalitě serv atd. se radši ani bavit nebudem. Ty potřebuješ něco hodnýho co letí i bez řízení např. ZDE Samozřejmě je spousta jiných možností a nebo si postavit model sám.

#1403 01.08.2009 19:55

• zajoch999
  • V.I.P. člen
  • NEPŘÍTOMEN
  • ЗАЫЦЕВ

zdar chlape,koukám že jsi na tom podobně jako já .Také cesna,také ART-TECH a první let také 10vteřin:) koupil jsem si k tomu simulátor a tam jsem lecos vychytal a ted cesna létá v pohodě apovím ti je to požitek.jinak pokud máš cesnu na mraky a je už neletuschopná klidně od tebe vezmu motor:)Jinak držím palce a pokud jsi z okolí tábora mohly ba jsme se domluvit a já bych ti dovezl simulátor na zkoušku. zatím se měj a zdar
Extra 300 2,2m Aeroworks
Extra 300SP 1,4 Great Planes
Extra 330 SC Dualsky

#1443 04.08.2009 16:39

• rcmak
  • Kolemjdoucí

kovarzlin napsal:
Zdravim Vas,prosim o radu :

-pred 3tydny jsem si koupil od AirTechu Cessnu s 2,4 kanalovym vysilacem
-nikdy pred tim jsem nelital a ja blb jsem si myslel ze to bude podobne jako na kompu takze let trval asi 10vterin
a letadlo skoncilo na mraky ...polystyren
-odložil jsem jej s tim ze jej slepim az budu trosku zaletany
-druhy tyden jsem si na radu prodavace poridil zacatecnicky model ASW 28 od pelikána rovnez s vysilacem
tentokrat 35MHz.....ten jesem roztriskal jeste ten den o pamatnik v Lidicich...jeste ze to nikdo nevidel...
-jeden chlap co si tam neco kupoval rikal ze to ma uzke kridla na to aby se to dalo lehce uridit zelenacem..a mel pravdu
-minuly tyden jsem si koupil vrtulnik od E-Flite a ten je jeste cely ale neni to ono...chci letat
poradi mi nedko neco lehkeho a mensiho na cem se fakt muzu naucit letat?
mam 2vysilace 4kanaly 2 stridave motory a Regulatory 25A a 40A...serva bych dokoupil pokud by mi nekdo poradil nejaky ARF model abych nemusel kupovat RTF

Letam na zahrade ktera je hned u fotbaloveho hriste+nejake louky, takze prostoru mam dost a cely plac je v doline
kde vetsinu casu byva bezvetri nebo mirny vanek

moc dekuji

Roman

moc dekuji za radu..... moje dcery se mi uz smějí

Ahoj,co treba Easy Star,nebo Easy Glider?Za ty dam ruku do ohne.Tech se prodava dost a Multiplex je 100% zarukou letavosti.Vybaveni mas,tak do toho .V pripade rany to zpravi krapet vterinaku s aktivatorem a jede se dal.Vyhodou u tehle letadel je,ze kdyz nevis co s tim,pustis packy a ono se to nejak porovna a leti to samo.Na tehle letadlech uz sem naucil litat hafo lidi .

#1689 21.09.2009 07:32

• mike
  • Kolemjdoucí

Ahoj Romane,
ten EasyStar také doporučuji. Tlačná vrtule, model je z EPP, takže se snadno opravuje vteřiňákem.
Ale: začínat takto úplně sám je dost dlouhá cesta, náročná na čas i peníze a taky tě to brzy omrzí. Jestli ti mohu doporučit, tak se snaž najít někoho, kdo už lítá a může ti dát rady do začátku. Vyvaruješ se tak chyb a návyků, kterých se později těžko zbavíš. Zeptej se v modelářské prodejně, jestli nemají kontakt na nějakého ochotného modeláře, nebo se zeptej rovnou nakupujících. Podívej se na dizkuzní forum RcMania, třeba tam najdeš někoho z tvého okolí. A i kdybys musel dojet někam v okolí, ta cesta se určitě vyplatí. Držím ti palce. Mirek

klempirstvi_vyskove_prace

• Strana:
  • 1

Moderátoři: Jirka, Mates, wirus

Board Info

• Board Stats
  • Celkem příspěvků:4952
  • Celkem témat:174
  • Celkem sekcí:5
  • Celkem kategorií:8
  • Dnes založeno:0
  • Včera založeno:0