FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Začátky

#1304 22.07.2009 12:20

• pbank
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Začátky

Ahoj kolegové,modeláři.

Také jsem se nachal unést kouzlem RC modelu.Mám již doma heli T-REX 450SE V2,a zatoužil jsem po modelu letadla na spalovací motor.Na inzerát jsem pořídil model Extra 330L s motorem Irvene 10 ccm.Po krátké přípravě a nastavení jsem se zkušenějším kolegou vyrazil na letiště. První let i přes drobné problémy (pilotáže) proběhl i s přistáním uspokojivě,a tak jsem vyrazil navečer znovu.Už vím,že je tento model pro začátečníka naprosto nevhodný,a i přes nastavení 40% výchylek velmi těžce ovladatelný.
No hrůza: po dvou minutách letu při ostré zatáčce ztráta rychlosti (bál jsem se,jak je ten model rychlý a stáhl jsem plyn)a pád po křídle .Laminátový trup i vzpěry popraskané,křídlo v háji.Protože motor a elektronika zůstali v pořádku,rozhodl jsem se objednat cvičný hornoplošník Excel 2000.
Prosím o rady,zda je tento model pro začátečníka vhodný,případně čeho se vyvarovat.Radio používam Futabu T7C 2,4 a serva HiTec.Motor Irvine 10ccm.

Děkuji za náměty a odpovědi,Petr.

#1306 22.07.2009 12:47

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Re:Začátky

Ahoj Petře,

začínat hned s akrobatem pokud ho řídíš poprvý je docela risk, i když tyhle Extry, Capy, Katany atd. jsou dá se říct poslušný a hodný éra (pokud víš jak páčkovat). Stačí trochu potrénovat a éro tě bude poslouchat . Volba Exelu jak sis vybral není do začátku vůbec špatná ba naopak. Je to hornoplošák, tudíž stabilní éro a pro tebe jako začátečníka můžu doporučit. Vybavení co máš je v pohodě a můžeš jej do Exelu bez obav osadit. Sice ta desina Irvine je o něco těžší než doporučovaná osma, ale to bych až tak neřešil, naopak přebytek výkonu není nikdy na škodu a dostaně tě i z průseru. Jen bude éro (díky větší váze) při přistávání trochu rychlejší, ale přeci nebudeš kupovat jiný motor . Neboj se toho a hlavně v klidu a žádný zbrklý pohyby .

Letu zdar, Jirka.

#1307 22.07.2009 12:55

• pbank
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Děkuji Jirkovi za povzbudivá slova.
Dále mě zajímá,zda je model s předním kolečkem lepší na přístavání (podle mne se nepřeklápí na motor) na travnatý povrch.

Díky,Petr.

#1308 22.07.2009 13:04

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Odpověděl sis prakticky sám, je ...a to nejen při přistávání, ale i při startu, líp ti drží směr. Osobně mám radši tříkoláky i když jsem si teď pořídil dvoukolák Katanu od Sebarta, nj, nedám si říct

#1329 25.07.2009 16:30

• pbank
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Tak model je sestaven a seřízen.Ráno jdu na letiště,tak mi držte palce.
PIC_0006.JPG

klempirstvi_vyskove_prace

#1332 25.07.2009 17:23

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Tak to sou fofry čéče ...věřím, že s tímhle už si zalítáš v pohodě, uvidíš sám. Hlavně to nepokoušej v tom větru co je poslední dobou denně (alespoň u nás), jen by ses s tím pořád pral a nic z toho
Držím ty palce, Jirka.

#1336 25.07.2009 18:12

• pbank
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

No abych to upřesnil,tak model je stavebnice ARF,takže tam moc práce nebylo.Ale užil jsem si to,a mám lepší pocit než když jsem si dovezl už hotovou Extru.

Jinak video z prvního letu Extry 330L je tady -

Tak mi třeba poradíte kde dělám chybičky

#1337 25.07.2009 18:47

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Na to žes letěl poprvý tak dobrý.
Jen zkus chvíli lítat pomaleji s menším plynem a udržet v zatáčkách i v rovném letu stejnou výšku ...já vim, vono se to řekne co?
Když bude éro pomalejší není tak citlivý, ale bacha na pádovku i když ten Exel by se měl chovat nezáludně

#1338 25.07.2009 20:30

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

videjko ze záletu mý Katany, natočený foťákem

#1342 26.07.2009 19:24

• pbank
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN