Martin napsal:
Děkuju, přesně něco takového jsem potřeboval slyšet, jen mě to v rozhodování moc nepostrčilo. Podle toho co píšeš by elektrika byla pro mě asi výhodnější, já mám jen problém, že jakmile slyším "baterka" tak už vidím, jak prvních pár měsícu vydrží ve vzduchu 15 minut, pak 13, 10, 8... a hurá kupovat nový baterky...
Já jsem zastánce elektroletů,i když jsem toho moc ještě nenalítal,teprve se učím,tak můžu říct že dnešní baterky (li-pol) Jsou když se o ně staráš a použiješ vhodné baterie na daný pohon ( vybijecí proud,počet "C" dané baterie)a nastavíš na reglu aby ti nekleslo napětí pod 3.1V na článek,tak ty baterky musí vydržet mrtě cyklů. Samozřejmě musíš nabíjet vhodným nabíječem s balancérem li-po článků,který zajistí souměrné nabití a včasné ukončení nabijení. Já mám Raytronic C16 a spokojenost.
S klukama co jezdíme auta,tak Fík už jede druhou sezonu na lipokách má cca 150 cyklů a jsou pořád ve skvělé formě.Když si koupíš tři baterky k letadlu,tak než na každý uděláš 100 cyklů,tak to rozštípeš nebo budeš mít jiný éro