FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Vyladění motoru 2T

#3131 25.05.2010 14:22

• HonzaK
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Vyladění motoru 2T

po několika dnech brouzdání na netu jsem našel pár informací týkající se bublin v hadičce ke karburátoru. Jedno z řešení je užití tzv. plstěného bimbátka, které odstraní nasávání bublin z nádrže, v které pění palivo. Máte s tím něko zkušnosti?
Honza

#3132 25.05.2010 14:24

• HonzaK
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Re:Vyladění motoru 2T

jééé, už nejsem zelenáč v počtu příspěvků - mám 20. Já vim, to je skoro na flašku
Honza

#3133 25.05.2010 14:26

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Možný řešení by to asi bylo, ale já s tím nikdy problém neměl, takže jsem to nezkoušel. Co mimo éro na tom prkně, zkoušels?

#3134 25.05.2010 14:28

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

HonzaK napsal:
jééé, už nejsem zelenáč v počtu příspěvků - mám 20. Já vim, to je skoro na flašku

to není špatnej nápad že by nové pravidlo?

#3135 25.05.2010 14:38

• HonzaK
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Ještě ne. Moc se mi do toho nechce, protože stejně nevím, co s tím pořádně mám dělat . Asi zkusím nejdřív trošku odizolovat nádž nějakým tím molitanem, pak zkusím koupit toho plstěného bimbase (nemáš ho na e-shopu?Nějak jsem ho tady nenašel) a pak zkusím něco dál-ale už bych lítal, až bych brečel
Taky nevím, jestli nemůže být problém v tom, že mám motor osazený hlavou šikmo nahoru a nádrž je rovně...Nu uvidíme.
Honza

klempirstvi_vyskove_prace

#3136 25.05.2010 14:46

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Nebylo by to marný to vyzkoušet.
Nemáš třeba prasklou sací hadičku v nádrži nebo vývod přetlaku pod hladinou?
Možná by bylo použitelný toto: www.jihoceskymodelar.cz...

#3137 25.05.2010 16:12

• HonzaK
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Žádná hadička prasklá není, teď jsem to všechno překontroloval pod vodou a nikde nic neuniká. Jen mi pořád není jasná jedna věc - kde přesně správně má být bimbátko. Mám ho cca 1cm za zadní stěnou (což je i podle všech manuálů). Ale logicky když mám v nádrži cca 3/4 paliva a obrátím letadlo vzhůru nohama, tak už je bimbátko ve vzduchu a přisává bubliny... Nebylo by lepší zkrátit bimbátko tak, aby při přetočení letadla hlavou dolů se ocitlo cca někde v půlce nádrže? Pak by mělo letadlo v každé poloze stejné množství paliva. Jsem samouk, a zelenáč takže omluvte moje teorie
Honza

#3138 25.05.2010 16:27

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Jak pod vodou ? to mi vysvětli.
Hadičku nezkracuj a nech ji jak je. Jakmile jí zkrátíš, tak ti ji bimbátko neohne a bude to tuplem sát vzduch.
Nekomplikuj si život . Přidělěj to na to dřevo a vyzkoušej.
Co ten přetlak z tlumiče, není vyústění pod hladinou a není ucpaný?

#3139 25.05.2010 18:04

• HonzaK
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

No pod vodou-normálka . Vyndal jsem nádrž, dal jí pod vodu. Pak jsem fouknutím do jedné trubičky a zacpáním druhé trubičky vyzkoušel, jestli někde neuniká vzduch. Opačně jsem to zkoušel taky. No asi to není profi zkouška, ale myslím, že to funguje. Přetlak z tlumiče ucpaný není (zkoušel jsem to). V nádrži je kovová trubička ohhnutá směrem ke stropu nádrže (sahá těsně pod horní strop nádrže).
Honza

#3140 25.05.2010 18:15

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Hmm jasně , ale já myslel sací hadičku s bimbátkem co je uvnitř nádrže a to takhle nezjistíš. Může bejt (což se stává) děravá právě u tý trubičky co je na ní nasazená, ale taky nemusí
Každopádně bych problém viděl někde v palivové soustavě. Koukám, že tě do toho dřeva neukecám co?
Jestli bude o víkendu trochu hezky, tak jdeme na ranvej. Já vemu kus dřeva + stolek, ty když budeš mít chuť a čas tak připrav motor s ložem + nádrž s hadičkama a to by bylo aby jsme to nenašli
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Moderátoři: Jirka, Mates, wirus

Board Info

• Board Stats
  • Celkem příspěvků:4952
  • Celkem témat:174
  • Celkem sekcí:5
  • Celkem kategorií:8
  • Dnes založeno:0