FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

CNC a modelařina

#4404 21.09.2010 20:15

• martin70
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

CNC a modelařina

Zdravím všechny podobně "postižený" jako jsem já.Už jsem nechtěl řezat lupínkem a tak jsem si postavil CNC frézku práce mi jde od ruky a moc mě to baví.Není tady někdo kdo taky frézuje vyměníme si zkušenosti zkoušel jsem to na CNC foru ale tam jsou samí profíci a nemají čas a ani chuť se se mnou tlachat.S pozdravem mi letci máme ocelové ptáky zdraví Martin

#4405 21.09.2010 20:27

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Re: CNC a modelařina

Vítám tě tady
Mezi námi co jsme tu zatím nikdo nefrézuje co já vím, možná do budoucna, ale spíš by jsme tě mohli někdy "zneužít"

Tak nám tu tvojí mašinku trochu přibliž (např. rozměry a tag), nějaký plánky tu taky najdeme, tak s chutí do toho, mám v plánu nějakýho akrobátka od 2m výš a budu potřebovat spoustu náhradních dílů, mám teď své dny

#4406 21.09.2010 21:14

• martin70
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Zdarec mašinka je 1200 * 600 mm. 2000 mm akrobata v pohodě zvládne já ninčkon řežu už asi třetího Diablotina mím známím vím je to stará konstrukce, ale je to pro mě taková srdeční záležitost.Mašina umí i 3D , ale to zase neumím já namalovat konstruji v Corelu není to klasickej CAD , ale mě se v tom pracuje poměrně dobře.

#4407 21.09.2010 21:34

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

No myslím, že to už je slušná mašinka. Vono asi samotný vyřezání je to nejmenší, horší je ta příprava jako je nakreslení něčeho do křivek (vím co to je, sám to občas dělám) a potom když to chceš dělat komplet, tak abys dělal i formy na laminátový motorový kryty, kabiny a pod. jako tomu bylo v případě "Hubenýho" kterej to dělal komplet, podle mě hezký a lítavý Katany a nevím proč to zabalil
Já mám pořád chuť na výřezy toho Challengera co nabízí na modelbazaru i s krytem, bačkorama a kabinou. Tohle éro se mi nepřestane líbit a to bys mi potom mohl udělat ty

V tom případě bych si musel sednout a překreslit do křivek plán Challengera, jinak jestli chceš zkusit tu třeba Katanu, tak ta se tu někde válí jako plánek i s datama pro frézku

#4408 21.09.2010 21:39

• martin70
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Zdarec nemusíš nic překreslovat pošli mi papírovej plán a matroš a něják se dohodneme akorát to chce troch více česu na přípravu.Co se týče těch forem to je to 3D a to Corel neumí moc dobře zkoušel jsem to a vyšlo z toho něco jako brambor negativně no není to ono.Ale vše ostatní umím a to i neželezný kovy

klempirstvi_vyskove_prace

#4409 21.09.2010 21:39

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Sem se chtěl ještě zeptat co tam máš za krokový motory?

#4410 21.09.2010 21:54

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

martin70 napsal:
Zdarec nemusíš nic překreslovat pošli mi papírovej plán

Počkej tomu nerozumím, dyk ten plán musíš do PC nandat v křivkách, ne?

#4411 22.09.2010 13:33

• martin70
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Zdarec, krokáče tam jsou 2,2 N tak že dost silný a co se týče plánu tak tan umím překreslit do křivek plány z netu jsou sice hotoví ale nejsou pro frézování moc použitelný nikdy nevíš v čem jsou jestli v mm nebo v palcích a to je problém y měřítkama

#4412 22.09.2010 14:55

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

No to jo, ale když si otevřu ten plán v Corelu bo Ilustratoru a dám si např. polovinu křídla do skutečné velikosti 1:1 v milimetrech, potom ten plán uložím, tak je to přece daný, ne?

#4413 22.09.2010 15:37

• martin70
  • Uživatel
  • NEPŘÍTOMEN

Taky jsem si to myslel někdy se to povede a někdy ne proč? Na to mi nikdo neuměl odpovědět. Tak si plány přepracuju po svém a vím , že to sedí

Moderátoři: Jirka, Mates, wirus

Board Info

• Board Stats
  • Celkem příspěvků:4952
  • Celkem témat:174
  • Celkem sekcí:5
  • Celkem kategorií:8
  • Dnes založeno:0
  • Včera založeno:0
  • Dnes celkem odpovědí:0
  • Včera celkem odpovědí:20
  •