FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

souprava 35MHz singl nebo dual

#5509 10.02.2011 15:13

• Radoš
  • Kolemjdoucí

souprava 35MHz singl nebo dual

Zdravím kolegové, mám soupravu Optic 6 sport 35MHz, přijímač HFD-08RO 35MHz Dual Conversion s dualním krystalem v radiu i v přijímači a je vše v pořádku. Nyní potřebuju další přijímač do dalšího letadla, když koupím přijímač třeba tento HFS-06MT 35MHz singl a krystal s jednoduchým směšováním na stejném kmitočtu jako stávající ve vysílači bude mi to šlapat nebo je lepší nakoupit další dualní přijímač a krystal? Nikdy sem o tom nepřemýšlel ani nezkoušel tak co vy na to máte zkušenost?

Díky za odpověď s pozdravam Radek Š.

#5510 10.02.2011 16:01

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Re: souprava 35MHz singl nebo dual

Když bude přijímač s jednoduchým směšováním na stejné frekvenci, tak by neměl být problém. S Hitec přijímači chodí i Hradecký krystaly

Můžeš mít jeden vysílač s jedním krystalem, k němu více přijímačů s jednoduchým a dvojím směšováním, to vše na jednom kanále, jen se správným krystalem v přijímači.
Dvojí a jednoduchý směšování se týká pouze přijímače a ne vysílače.

#5511 10.02.2011 16:13

• Radoš
  • Kolemjdoucí

Takže by to mělo chodit jo? V mém případě 35.050 TF dual a dokoupen přijímač single 35MHz + 35,050 single krystal, o těch o něco levnějších Hradeckých krystalech vím ale snažím se dodržet naše nepsané pravidla a co nejvíc odstranit jakoukoliv možnost problému.

#5512 10.02.2011 16:21

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Je pravda, že je lepší mít oba krystaly od stejného výrobce a jaká značka přijímače, tak stejná značka krystalu, ale lítal jsem i TX Futaba X-tal Futaba a RX Hitec X-tal Hradec

#5513 10.02.2011 16:37

• Radoš
  • Kolemjdoucí

Díky za jasnou odpověď tohle jsem nikdy moc neřešil, přijímače jsem kupoval stale ty samé co byly v soupravě ale zrodilo se menší a ne tak náročné ero (pouze na mvvs 4,6 co už mi ležela docela dlouho zabalená v hadříku)tak chci použít i menší přijímač a hned se mi oběvila malinká nejasnost, díky za vyřešení. Teď už jen dokoupit, napípat a můžem jít na první start, letu zdar.

klempirstvi_vyskove_prace

#5514 10.02.2011 16:44

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

No už aby bylo počasí, tady už taky všichni přešlapujeme a těšíme se na veget na ranveji.

Tak letu zdar
  • Strana:
  • 1

Moderátoři: Jirka, Mates, wirus

Board Info

• Board Stats
  • Celkem příspěvků:4952
  • Celkem témat:174
  • Celkem sekcí:5
  • Celkem kategorií:8
  • Dnes založeno:0
  • Včera založeno:0