Předposledním krokem bylo sesadit ocasní plochy,které se šroubují k trupu přiloženými šrouby. Nasadit křídla a následovalo nastavení serv a pák ovládaných ploch do neutrálních poloh,nastavení výchylek a reversy.
A na konec kotrola těžiště. Prodejce uvádí 112mm od náběžné hrany křídla. Na fórech se píše že tento údaj není úplně pravdou a těžiště se pohybuje mezi 85-95 mm od náběžné hrany. Pro první let jsem dal cca 95-100 mm.
Nastal den D a já vyrazil na naší ranvej za kolegy modeláři. Už od rána se ve mně vzmítala nervozita a zároveň těšení. Je to můj první takto velký model,takže se není čemu divit.

Po příjezdu na ranvej jsem letadlo sestavil,vše odzkoušel a mohlo se do vzduchu. Ještě pár peprných legrácek ze strany našeho Jirky,jako že,"Počkej,poslední fotka než to rozbiješ"

a už jsem letěl. Po nastoupání se hned projevilo že výchylky na výškovce jsou moc velké a těžiště ještě dost vzadu.
Pár průletů na seznámení a pokus o přistání,to se napodruhé povedlo. Ubral jsem výchylky na výškovce i křidélkách a přidal expa na -60%, posunul jsem ještě baterii dopředu a znova vzlétl. Hned bylo "éro" hodnější a po pár průletech jsem zkusil plný plyn a vzápětí se ozval nemilý zvuk odstavení motoru... Po přistání se ukázalo že vinu má nejspíš setová vrtule,která má velké stupání a je i dost těžká. Přetížení nastalo za 3/4 plynu. Do tohoto jevu jsem nastavil výchylku plynu a bylo po problému. Létat se s tím nechalo a letadlo bylo i dost rychlé,ale pro jistotu jsem hned večer objednal vrtuli kterou prodejce doporučuje a to APC 13x8E.
Tato vrtule je cca o 20g lehčí a tak jsem musel do čumáku vložit trochu olova abych dovážil rozdil,baterii už nelze víc posunot dopředu. Motor má teď plný průběh bez problémů na plné výchylky. Dobu letu jsem nijak neměřil,ale za normálního letu si myslím že bude cca 10 minut.
Když jsem sháněl informace o tomto modelu,tak na našich fórech jich moc není,spíše zahraniční. Proto tento článek,který třeba pomůže někomu s rozhodováním,nebo jen tak pro inspiraci.
Fotky ze záletu jsou z druhého dne,kde jsem byl s kolegou Fíkem na nedalekém Kámenském letišti. Další fotky a i video přibudou časem po zpracování.