FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Nastaveni a seřízení modelu větroně ASH-26

#7744 04.09.2011 10:45

• BOB631
  • Kolemjdoucí

Nastaveni a seřízení modelu větroně ASH-26

Dobry den predne chci pozdravit vsechny na tomto foru.
A moje tema nebo spis dotaz: Pro nedostatek casu jsem si zakoupil model vatrone ASH-26 od fy.Pelykan jinak normalne stavim klasicky uz pres tricet let takze zkusenosti nejake jsou ale i pres to se me nedari teno model naucit letat, uz lsem nakrouti negativy nalepil turbulatory zmeni uhel nastaveni vyskovky zmenil teziste ale porad je z toho jen tezce riditelna stihacka se snahou padat po jednom nebo druhem kridle, nemate prosim Vas nekdo s timto modelem nejakou zkusenost nez to tak rikajic rozslapu. Predem dekuji za jakoukoliv radu ci zkusenost. BOB.

#7746 04.09.2011 13:54

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Re: Nastaveni a seřízení modelu větroně ASH-26

Tento model nemám, ale vzhledem ke hloubce křídla to určitě nebude až tak pomalý. To že ti padá buď na jedno či druhé křídlo je známka ztráty rychlosti.

#7748 05.09.2011 14:35

• BOB631
  • Kolemjdoucí

Dik za odpoved,je me jasne ze to neni vylozena rekreacka a s tim jsem do toho sel, jsem zvykli letat i na svahu ale tohle se chova nesporadane i na rychlosti, moc opada pri primem letu o tech zatackach ani nemluve a to
ridim kridelka i smerovkou, staci o chlup vetsi maklon a jde to hned po kridle, uvazuji i o tom jestli to nedelaji i ty wringlety ale to asi nebude
pravdou,fakt nevim co s tim, pritom ta plocha vuci vaze naznacuje rychli model ale tohle uz neni ani adrenalin ale bitka o preziti,zkusim jeste jednou vsechno dokola a uvidim, urcite ten pocit znas,prece neni mozny
aby jsme to nenaucili litat je to pro me jak cervena pred bykem.Kdyby Vas
nekoho neco napadlo budu vdecny za kazdy nazor. Diky moc.

#7749 05.09.2011 16:08

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

To je pech teda. Nejspíš velký plošný zatížení když to tolik opadá a to padání po křídle bych přisuzoval tvaru/profilu křídla a díky němu se to trhá u konců křídel když to takhle padá po křídle i na rychlosti.
Ty winglety i turbulátory by to měly zlepšit, tak leda ještě ty negativy, ale kolik, protože velkým zkroucením do negativu se zas zbytečně připravíš o velkou část vztlaku.
Možná ještě vyzkoušet trochu křidélka nahoru.

Jak jsi udělal ty turbulátory? po celé délce? zkusil bych je zatím dát jen před křidélka.

#7910 11.09.2011 08:36

• BOB631
  • Kolemjdoucí

Dik za odpoved,nalepil jsem turbulatory jen pred kridelka a trosku vratil negativi a uz je to znatelne lepsi i to toceni uz se da bez vetsich
problemu uridit, zacinam byt spokojeny jen jeste zkusim upravi ty tulburatory ale to uz je jenom zabava, takze zatim moc dik za nazor pomohlo to a taky jsem rad ze se tu da debatovat,jinde me nikdo ani nepozdravil.
Mnoho modelarskych uspechu a Letu zdar.

klempirstvi_vyskove_prace

#7914 11.09.2011 18:22

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

No tak hlavně že se to zlepšilo
  • Strana:
  • 1

Moderátoři: Jirka, Mates, wirus