FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Zacinam s elektrickou heli

#2764 02.05.2010 17:21

• Jirka heli
  • Kolemjdoucí

Zacinam s elektrickou heli

Zdravim priznivce RC helikopter, poridil jsem si vrtulnik a rad bych dostal par rad na zacatek, pred tim jsem letal pouze s dvourotorovym trikanalovym, tenhle je podstatne slozitejsi a vetsi, potreboval bych take poradit s nastavenim radia pro zacatecnika pripadne nekde stahnout cesky manual vrtulnik je uplne novy koupen v anglii

media.jpg

je to primo tenhle, zadne akrobacie nevyzaduji , ale aspon rady jak bezpecne vzletnout a pristat predem diky za reakce kdyz tak mam icq cislo 419 320 151, mam zajem se s tim naucit letat diky vsem Jirka

#2765 02.05.2010 17:37

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Sbach 342 2,2m JC 60 EVO

Re:Zacinam s elektrickou heli

Jednotný návod nastavení pro všechny heli není
U vrtulníku bys měl mít nějaký manuál a v něm popsané nastavení pro tento daný typ. Pochybuju, že na tohle někde seženeš manuál v češtině.
Jinak je to nejspíš nějaká "pakopie" Rexíka 450, tak jestli k tomu nic nemáš, stahni si tady na webu manuál na Rexe a základ (úhly, křivku) nastav podle něj. Potom už si to doladíš podle potřeby.

#2766 02.05.2010 17:46

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Ještě jsem našel něco přímo na něj a jsou tam i nějaký setupy:

Twister 3D Storm 440 Instruction Manual

Twister 3D Storm Transmitter Settings

Rotorworld Review

#2767 02.05.2010 18:00

• Jirka heli
  • Kolemjdoucí

moc diky za rychlou odpoved, navod samozrejme mam a v podstate jsou to ty prvni dva odkazy, zatim poradne nevim co je co, taky v anglictine nerozumim vsemu takze budeme prekladat, nevadi jinak by mel vrtulnik jit prepnout do rezimu zacatecnik tedy reguluji otacky vrtule, tim klesam nebo stoupam a pak dalsim naklapim vyrovnavaci rotor a dalsi packou dopredu dozadu a doleva doprava, mam to od vcerejska kdyz bude zitra pekne zkusim to a dam vedet

#2768 02.05.2010 18:05

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Přepnutím do normal módu by ti měly otáčky od spodu plynule stoupat a naopak, takže když dáš knipl k sobě, měl by se motor (u elektra) zastavit.
Jináč nastavení či vysvětlení co kterej knipl má v jednotlivých módech dělat máš tady.

Ještě být tebou bych chvíli zasimuloval s jednorotorem a potom mu na první start dal pro jistotu kříž.

klempirstvi_vyskove_prace

#2769 02.05.2010 18:12

• Jirka heli
  • Kolemjdoucí

jo otacky pomalu stoupaji kdyz prepnu jinak tak se roztoci sam a pak ridim ne otackami ale naklapenim listu, zacinam prvni moznosti, nevim jak moc je tedy dulezite nastaveni vysilacky pokud je to prepnuto v tomhle zacatecnickem rezimu, jde mi o to abych se treba nepokousel s tim vzletnout kdyz to ani diky nastaveni nebude mozne....zatim to proste nepoznam, mozna jsem mel koupit neco jednodusiho ale neodolal jsem

#2770 02.05.2010 18:27

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

Ze začátku do režimu acro (3D) raději nepřepínej. V tom normal módu ti jde plyn od nuly do nějakýho maxima a v acro módu má motor "nejnižší" otáčky zase zhruba uprostřed dráhy pohybu kniplu a i listy hl. rotoru mají větší výchylky.
Do toho acro módu se přepíná až když v normal módu roztočíš rotor... z nuly to nikdy nedělej.
Nastavit tu křivku plynu a kolektivu - úhel náběhu listů hl. rotoru už musíš podle toho manuálu co je k tomu typu.

Tady jen pro příklad vidíš, že křivka plynu vypadá v módu acro jako písmeno V

plyn

plyn.jpg

kolektiv

kolektiv.jpg

#2771 02.05.2010 18:46

• Jirka heli
  • Kolemjdoucí

Takze jsem ted prochazel nastaveni a vse vypada ze sedi podle toho odkazu ktery jsi mi dal transmiter setting, mam stejny papir pred sebou, jedinne co se lisi je TRV-ADL, hadam ze cislice od jedne do sesti jsou kanaly a u kazdeho mam dve moznosti podle toho papiru vzdy sedi bud prvni nebo druha...mam

kanal 1...-100
kanal 2...+100
kanal 3...+100
kanal 4...+100
kanal 5...-66
kanal 6...+100

#2772 02.05.2010 18:53

• Jirka
  • Admin
  • NEPŘÍTOMEN

To by mělo bejt podle toho na jakou stranu máš zrovna knipl, takže když s ním budeš páčkovat z jedné strany na druhou, tak by se ti mělo měnit znaménko + na - a na obě strany by to měla bejt stejná hodnota

#2773 02.05.2010 19:34

• Jirka heli
  • Kolemjdoucí

ano je to jak rikas kdyz hybu s kniplem meni se mi znamenko a hodnoty jsou stejne jak plus tak minus takze to bude asi spravne helikoptera by mela byt pripravena pro let, jeste tu mam nejake pokyny pro montaz gyra, i pro sestaveni cele helikoptery prodava se i jako stavebnice ale ja ji koupil uz slozenou takze predpokladam ze je vse pripraveno a serizeno, tak ted jeste mit vse spravne prepnute, porad se nejak nemuzu vyznat v tom ktery prepinac je kdy v jake poloze

Board Info

• Board Stats
  • Celkem příspěvků:4952
  • Celkem témat:174
  • Celkem sekcí:5
  • Celkem kategorií:8
  • Dnes založeno:0
  • Včera založeno:0
  • Dnes celkem odpovědí:0
  • Včera celkem odpovědí:20
  •  
  • Seznam uživatelů »Další statistiky »