FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Falcon 400 SE

#603 05.02.2009 20:53

• tobi
  • Kolemjdoucí

Falcon 400 SE

Zdravím všechny. Mám potíž s modelem vrtulníku Falcon 400 SE. Jedná se o šestikanálový model, podobný jako T-Rex 500, nebo třeba Belt. Pochopil jsem základní létání. Párkrát jsem však havaroval a pár dílů již tak byl nucen dokoupit a vyměnit. Poslední dobou nelze s modelem létat bezpečně. Po pár vteřinách plynulého letu sebou začne cukat jako by zešílel. Někdy nahoru, dolů, pokaždé jinak. Porad´te mi prosím, v čem může být závada. Díky za jakoukoliv odpověd´ a zdraví vás Jiří.

#605 06.02.2009 01:16

• Jirka
  • Kolemjdoucí

Odp.:Falcon 400 SE

No může to být spousta věcí, ale takhle přes net těžko přesně specifikovat problém. Mohlo by to být např. rušením, regulátorem, špatně vedená kabeláž, nevhodným umístěním antény přijímače atd.
Pokud jak píšeš, že to dělá "nahoru-dolu", tak to vypadá, že ti regl neudrží konstantní otáčky. Mimo jiné nedostatky je toto bohužel častý problém těchto RTF setů, nekvalitní regulátory. Měl jsem podobný problém s origo regulátorem u T-Rexe 450, po výměně za kvalitní regl, problémy zmizely.
Pokud jsi z okolí Tábora, tak se můžeme domluvit, že bys s vrtulníkem přijel a mrknem na to.

#606 06.02.2009 03:32

• tobi
  • Kolemjdoucí

Moc díky za radu. Pokud bude problém přetrvávat i na dále, tak si moc rád přijedu pro odbornou radu k vám do Tábora. Každopádně dám vědět, jak a jestli jsem problém vyřešil.

#666 25.02.2009 21:42

• tobi
  • Kolemjdoucí

Opět vás zdravím. Tak jsem koupil nový regulátor. Konkrétně: Skyartec 18A (podle předchozího 18A). Sice nevím, jak jej nastavit za pomocí programovací karty, která byla součástí balení. Nechal jsem defaultní nastavení. Problém je ten, že sebou vrtule neustále škube. Všechny čtyři serva po pár vteřinách začnou cukat různými směry. Tak už nevím, podle mě zbývá už jen gyroscop a nebo příjmač s vysílačem... Předem díky za váš názor.

#667 25.02.2009 22:20

• tobi
  • Kolemjdoucí

Ještě jsem si všimnul, že když to zkouším doma bez hlavních listů a mám zasunutou anténu na vysílači, tak ty serva škubou víc, než když je anténa plně vysunutá.

klempirstvi_vyskove_prace

#668 25.02.2009 22:58

• Jirka
  • Kolemjdoucí

Když máš anténu zasunutou tak to dělat může, ale pokud je naplno vysunutá tak by měly být serva v klidu.
S tou zasunutou anténou to radši nezkoušej, můžeš si odpálit koncový Vf modul ve vysílači, raději ji vždy alespoň kousek vytáhni.

#670 28.02.2009 23:28

• tobi
  • Kolemjdoucí

Opět vás zdravím Jiří, děkuji za každou radu. Zjišt´uji, že jsem si na sebe jako na začátečníka ušil pěknou boudu. Nu což, nevzdám se. I vaše předchozí rada se mi hodila. Ted´ jsem zjistil, že chyba byla asi v motoru. Jednou jsem zkoušel doma na stole 3D mód a jak jsem tak nadšeně pozoroval chování listů, tak mi uniklo, že místo dolů, fouká vzduch nahoru. No a ten podtlak mi nasál ubrus a dál už si to umíte představit. Vše zdemolované, jen motor chrčel dál, ale nic se netočilo. Než jsem v tom zmatku vše vypnul, tak uběhlo dobrých deset vteřin. Za tu dobu se dle mě ten motor odpálil, je totiž možné, že zhruba od té doby vrtule zlobí tím cukáním. Vše už je dle mě vyladěné, ale ten motor se občas kousne na miniokamžik.
Nejsem si ale jist, jestli jsem ho neodpálil špatným nastavením toho nového regulátoru (program cart). To jsem ale nastavil dle pokynů.
Taky se mohl poničit již dříve mými dosti krkolomnými pády, po kterých si uvědomuji, že vlastně motor, gyroskop a přijímač signálu, jsou ty jediné součástky, které jsem ještě neopravoval.
Létání už vcelku zvládám, jen ten servis se naučit a budu št´asten...

Moc díky za váš názor a s pozdravem Jiří L.

#671 02.03.2009 04:14

• Jirka
  • Kolemjdoucí

No že by to bylo špatným nastavením reglu se mi nezdá. Bud´ je motor načatý tím vysáváním ubrusu nebo po těch předchozích pádech může být ohnutá hřídel motoru s pastorkem. Zkus zatočit hlavním ozub. kolem na hřídeli rotoru jestli ti jde volně otáčet. Pokud ti v pravidelných intervalech (vždy po jedné otáčce pastorku) jde víc ztěžka, tak je ohnutá hřídelka motoru a může ti to dělat to škubání. Pokud nemáš jiný motor (alesponˇ na vyzkoušení) tak zkus zvětšit vůli mezi hl. ozub. kolem a pastorkem motoru.
Taky bych zkusil prohlídnout veškerou kabeláž a konektory, ale to už jsi asi dělal
  • Strana:
  • 1

Board Info

• Board Stats
  • Celkem příspěvků:4952
  • Celkem témat:174
  • Celkem sekcí:5
  • Celkem kategorií:8
  • Dnes založeno:0
  • Včera založeno:0
  • Dnes celkem odpovědí:0
  • Včera celkem odpovědí:20